Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΕΦ – ΣΕΥΠ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ


ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Σε μια περίοδο που η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, το ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΛΑΟΣ, την ενεργή στήριξη της ΝΔ, τσακίζουν εμάς και τις οικογένειες μας με τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων 50 χρόνων. Ξεθεμελιώνουν ό,τι έχει απομείνει σε Παιδεία, εργασιακά, ασφαλιστικό! Φορτώνουν την κρίση των μεγαλοκαπιταλιστών στις πλάτες του λαού και της νεολαίας! Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι μαύρο! Πάνω από το 40% των σπουδαστών, σήμερα, αναγκάζεται να δουλεύει. Ήδη πολλοί συνάδελφοι παρατάνε τις σπουδές τους γιατί δεν τα βγάζουν πέρα. Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών δε θα μπορούν να σπουδάσουν!
Καμία ανοχή
Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας
Δεν πάει άλλο με τη διαλυτική κατάσταση στο σπουδαστικό κίνημα. Κεντρικά όργανα, ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ, δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια. Στις φοιτητικές-σπουδαστικές εκλογές, με εξαίρεση ελάχιστους συλλόγους, οι σπουδαστές δεν ψηφίζουν, παρά μόνο για να γίνεται μια απλή καταγραφή δυνάμεων των παρατάξεων. Χιλιάδες σπουδαστές ψηφίζουν κάθε χρόνο για να μην εκλέξουν τίποτα!!! Αυτή είναι η κατάσταση που έχουν επιβάλλει οι παρατάξεις ΔΑΠ – ΠΑΣΠ. Κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα όσων θέλουν τους σπουδαστές στο περιθώριο.
 


Η κατάσταση στους «Συλλόγους» - σφραγίδα του ΤΕΙ Λαμίας είναι ακόμη χειρότερη
ü  Δεν ανεχόμαστε κάποιοι να αποφασίζουν πίσω από τις πλάτες των σπουδαστών.
ü  Δε ανεχόμαστε άλλο τα διοικητικά συμβούλια που δεν συνεδριάζουν ποτέ ή όταν αυτό γίνεται είναι στα κρυφά, χωρίς να ενημερώνεται κανείς, χωρίς να δίνει κανείς λογαριασμό σε κανέναν. Τρανό παράδειγμα στο ΤΕΙ, τα τελευταία γεγονότα με την κατάληψη του ιδρύματος από την ΔΑΠ, που ήθελε με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσει τις συναλλαγές της με ιδιωτικές εταιρίες, δήθεν για το καλό των σπουδαστών, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο από το παράθυρο τους ιδιώτες στο ΤΕΙ.
ü  Δεν ανεχόμαστε άλλο την διαλυτική κατάσταση στις μαζικές διαδικασίες των συλλόγων του ΤΕΙ, ακόμη και στις εκλογές για την ανάδειξη οργάνων. Δεν τηρούνται ούτε τα βασικά. Διαδικασία με στημένη εφορευτική επιτροπή, μπράβοι στις πόρτες, ανύπαρκτα παραβάν, αποτελέσματα που βγαίνουν εν κρυπτό.
Είναι επιτακτική ανάγκη  η ανασύνταξη και οργάνωση του σπουδαστικού κινήματος,
 η ζωντανή λειτουργία των συλλόγων σπουδαστών

Απέναντι στη σήψη και τον εκφυλισμό, οι επιτροπές αγώνα στο ΤΕΙ Λαμίας πήραν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία πραγματικού συλλόγου με τη συλλογή υπογραφών. Η δημιουργία του νέου Συλλόγου θέλουμε να γίνει υπόθεση όλων των σπουδαστών και για αυτό το λόγο καλέσαμε από την πρώτη στιγμή όποιον συμφωνεί με αυτή την πρωτοβουλία να μπει μπροστά.

Καλούμε τους σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στις λογικές που προσπαθεί να καλλιεργήσει η ΔΑΠ για το τι είναι νόμιμο και τι όχι. Έχουν πολύ θράσος, αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια στους «συλλόγους» του ΤΕΙ, να μιλάνε για παρανομίες. Για την παράταξη της ΝΔ είναι παράνομη η οργάνωση του λαού όταν αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων,  με τη σαπίλα και τον εκφυλισμό στους συλλόγους και το σπουδαστικό κίνημα. Είναι καθ’ όλα νόμιμο όμως το κόψιμο μισθών και συντάξεων, η δουλειά μέχρι τα 70, το πτυχίο κουρελόχαρτο, η ανεργία. Τα ίδια ισχύουν και για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Καμιά αυταπάτη! Τα ίδια κάνει και η ΠΑΣΠ στους συλλόγους που έχει αυτοδυναμία πανελλαδικά! Εμείς τους απαντάμε:

Νόμος είναι το δίκιο του λαού και της νεολαίας
Η οργάνωση της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες

 Κατανοούμε την ανησυχία της παράταξης της ΝΔ να θέλει να βάλει φραγμό σε αυτήν την προσπάθεια, λέγοντας ψέματα ότι παραπλανούμε τους σπουδαστές μέσα από την διαδικασία συλλογής των υπογραφών για το νέο σύλλογο. Είναι λογικό να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο γιατί εξάλλου αυτές είναι οι πρακτικές τους. Εμείς όμως δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι σαν τα μούτρα τους δεν θα γίνουμε.

ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤ’ΟΝΟΜΑ «ΣΥΛΛΟΓΩΝ» ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ!!!


Καλούμε όλους τους σπουδαστές:
-         Να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες συγκρότησης του πραγματικού συλλόγου σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας
-         Να πάρουν μέρος στη Γ.Σ που θα πραγματοποιηθεί την 1 Ιούνη και ώρα 12 το μεσημέρι στο εργατικό κέντρο Λαμίας

Στις 8 Ιούνη ψηφίζουμε για τη δημιουργία μαχητικού Συλλόγου Σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας

Οι εκλογές είναι ένα όπλο στα χέρια σου και μια ευκαιρία:
Για να καταγράψεις την οργή σου, την αγανάκτησή σου, το θυμό σου, την καταδίκη σου στο βάρβαρο μνημόνιο, στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που έχουν και τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Για να «μαυρίσεις» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυτούς που σου μαύρισαν τη ζωή. Κάνε κριτήριο ψήφου όλη σου τη ζωή!

Με τη δράση και την ψήφο βάλε και συ το λιθαράκι σου για να δυναμώσει η σύγκρουση με την πολιτική των μονοπωλίων, για να γίνει ένα βήμα στη ζωντάνια και λειτουργία των συλλόγων, στην εκλογή αγωνιστών εκπροσώπων και μαχητικών οργάνων.

Δυναμώνουμε το ΜΑΣ – Ψηφίζουμε Πανσπουδαστική Κ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου