Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Μιχάλης Γιαννάκης: "Αταλάντευτη θέση μας να διαφυλαχθεί το Κοινωνικό Κράτος"

Με αφορμή την έκθεση του Υπουργείου Υγείας για την υποβάθμιση των Νοσοκομείων του Νομού Βοιωτίας, Λιβαδειάς και Θήβας, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   
«Την στιγμή που οι πολίτες αγωνιούν για το κατεδαφιζόμενο Κοινωνικό Κράτος, η κυβέρνηση χάνει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας.
  
Πριν από μερικούς μήνες ο αρμόδιος Υφυπουργός, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα, αναγνώριζε την σημασία των Νοσοκομείων και ιδιαίτερα για την Θήβα, την γεωγραφική του θέση, τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και δεσμευόταν ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην λειτουργία του νοσοκομείου.  
  
Αντίθετα, υποσχέθηκε ότι η Πολιτεία θα προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα, να εκσυγχρονίσει τα νοσοκομεία και να τα στελεχώσει επαρκώς.
 
Σήμερα, η έκθεση – όνειδος που παρήγγειλε ο Υπουργός Υγείας χρησιμοποιείται ως φερετζές των κυβερνητικών αποφάσεων για την υποβάθμιση των νοσοκομείων μας και την υπαγωγή τους στο νοσοκομείο Χαλκίδας. 
 
Την δύσκολη αυτή περίοδο, που χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου, των Συλλόγων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία μας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων του Νομού, των Βουλευτών, των Κομμάτων θα πρέπει όλοι να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα: ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την κοινωνική αποστολή του Κράτους και ότι δεν θα ανεχτούμε την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. 

Οι Βοιωτοί έχουν σταθερή και αταλάντευτη θέση σχετικά με την λειτουργία των νοσοκομείων του νομού και δεν ασχολούνται, ούτε επηρεάζονται από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τις επικοινωνιακές πιρουέτες της κυβέρνησης. 

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι τα νοσοκομεία του νομού να συνεχίσουν να λειτουργούν ως νοσοκομεία και όχι ως Κέντρα Υγείας.» 

Δείτε το απόσπασμα – κόλαφος από την απάντηση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Τιμοσίδη στην Επίκαιρη Ερώτηση του Μιχάλη Γιαννάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου