Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ

Συντοπίτες, συντοπίτισσες και πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία ανακοινώθηκαν οι προτάσεις του καθηγητή Οικονομικών της υγείας κ. Λ.Λιαρόπουλου, για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της 5ης και 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, παρουσία του υπουργού υγείας κ. Α.Λοβέρδου, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για το νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας. Για την περιοχή μας αναφέρει:

 

  
* Του Ιωάννη Ταγκαλέγκα
Ιατρός - Ειδ.Ορθοπεδικής



«Συγκεκριμένα, στην πρόταση, όσον αφορά την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προτείνεται τα 14 νοσοκομεία να ενταχθούν σε 4 κύκλους. Στον πρώτο κύκλο, βασικό είναι το Πανεπιστημιακό της Λάρισας και συμπληρωματικά το Γενικό Λάρισας, το 404 Στρατιωτικό Λάρισας και τα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Το νοσοκομείο Βόλου παραμένει αυτόνομο στο δεύτερο κύκλο, ενώ στον τρίτο κύκλο, με κύριο το νοσοκομείο Λαμίας, συμμετέχουν τα νοσοκομεία Άμφισσας και Καρπενησίου. Βασικό είναι το νοσοκομείο Χαλκίδας στον τέταρτο κύκλο, στον οποίο εντάσσονται ακόμη τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση. Σύμφωνα με την πρόταση, στο νοσοκομείο Θήβας θα γίνει τραυματιολογικό κέντρο. Στην Κύμη και την Κάρυστο οι υπάρχοντες δομές θα λειτουργούν μόνο ως Κέντρα Υγείας.»

Βλέποντας αυτές τις ανακοινώσεις είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι αρχίζει η σταδιακή υποβάθμιση του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, αρχίζει η υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. Το νοσοκομείο της πόλης μας τα τελευταία 15 χρόνια λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες υγείας ,όχι μόνο στους πολίτες της πρώην επαρχίας της Λιβαδειάς αλλά και στους πολίτες της Λοκρίδας Φθιώτιδας, Φωκίδας (Δελφοί, Ιτέα) και σε μεγάλο βαθμό και στους πολίτες της πρώην επαρχίας των Θηβών. Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του νοσοκομείου προκύπτει ότι κάθε χρονιά εισάγονται στο νοσοκομείο περίπου 9000-10000 ασθενείς και περίπου 2000 ασθενείς χειρουργούνται σ’ αυτό. Το νοσοκομείο μας λοιπόν διαθέτοντας τμήματα αιμοδοσίας-αιματολογίας, μονάδας τεχνητού νεφρού, βιοπαθολογίας, αξονικού τομογράφου, συμβατικής ακτινολογίας, υπερηχοτομογραφίας, νευρολογικό, οφθαλμολογικό, ωτορινολαρυγγολογικό, ουρολογικό, παιδιατρικό, κλινικές καρδιολογίας, παθολογίας, γενικής χειρουργικής, ορθοπαιδικής, μαιευτικής-γυναικολογίας, άρτια καταρτισμένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό προφανώς κατά τους ιθύνοντες του αρμόδιου υπουργείου θα πρέπει να υποβαθμιστεί σε ένα μεγάλο κέντρο υγείας.
 
Συντοπίτες και συντοπίτισσες πρέπει να κινητοποιηθούμε, μην αφήσουμε την τύχη της υγείας των παιδιών μας ,των γονιών μας και ημών των ιδίων, σε συμβούλους υπουργείων ξένους στις ανάγκες και στα προβλήματα του τόπου μας. Πρέπει να συγκληθεί έκτακτη δημοτική συνεδρίαση με την συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης και όλων των πολιτών για την στήριξη της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ της ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ του νοσοκομείου της Λιβαδειάς.
 
Άραγε « η επανάσταση του αυτονόητου» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην περίπτωση αυτή ισχύει;

3 σχόλια:

  1. Καλά ρε γιατρέ. Νομίζεις ότι εσύ είσαι ο "εξυπνος" και ο "επιστήμομας" με κύρος και όλοι εμείς οι ιθαγενείς και αφελείς; Από πού προκύπτει ότι πρόκειται για υποβάθμιση και όχι για αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας; ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ δεν εγραψες για να το καταλάβουμε αυτό. Μην παίζετε ορισμένοι με τη νοημοσύνη μας για να εξυπητετήσετε πολιτικές σκοπιμότητες συγκεκριμένου κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ο γιατρός "δουλεύει" για την ΝΔ... Στον Βαγιάκο που "δουλεύει" για το ΠΑΣΟΚ τι θα πειτε;

    http://lokrisnews.blogspot.com/2011/05/blog-post_6348.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ότι ειναι λαϊκιστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου