Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τόνια Αντωνίου: Να μην κλείσει το Θεατρικό Μουσείο της χώρας μας


Να μην κλείσει το Θεατρικό Μουσείο της χώρας μας, ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο,  ανταποκρινόμενη στην έκκληση που έχει απευθύνει ο Πρόεδρος του Θεατρικού Μουσείου και συμπατριώτης μας κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Στην Ερώτησή της η κ. Αντωνίου αναφέρει:
«Kύριε Υπουργέ, το Θεατρικό Μουσείο της χώρας μας είναι όχι μόνο ένας εκθεσιακός χώρος, τον οποίο επισκέπτονται πάνω από 70.000 μαθητές κάθε χρόνο, αλλά και ένα σημαντικό αρχείο με εξαιρετικά σπάνιο και πλούσιο θεατρικό υλικό, που χρονολογείται από το 1750 έως σήμερα και ταυτόχρονα ένα κέντρο μελέτης που διαθέτει συλλογή βιβλίων 70.000 τόμων, καθώς και πάνω από 15.000 ανέκδοτες μεταφράσεις του περασμένου αιώνα.  
Το Θεατρικό Μουσείο, το οποίο είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη, επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού εδώ και 40 χρόνια, ενώ δεν έχει άλλους πόρους, ούτε και εισιτήριο. 


Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος απευθύνει έκκληση για τη στήριξη του Μουσείου που κινδυνεύει να κλείσει, λόγω μη κάλυψης των χρεών του από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ο ίδιος σύρεται σήμερα στα δικαστήρια, εφ’ όσον δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές προς το ΙΚΑ.
 
Από το Δήμο Αθηναίων έχει προσφερθεί κτήριο για τη μεταστέγαση του Μουσείου, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα ούτε και για τη μετακόμιση, ενώ ο Πρόεδρός του διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει αντίρρηση το μουσείο να γίνει κρατικό.

Κατόπιν αυτών,
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1)      Θα καλυφθούν και πότε τα μέχρι σήμερα χρέη του Μουσείου και οι οφειλές προς τους εργαζομένους;
2)      Προτίθεσθε να επιχορηγήσετε τη μεταστέγαση του Μουσείου στο κτήριο που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων;
3)      Εξετάζετε την πρόταση μετατροπής του Μουσείου σε κρατικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου