Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά για την Γενοκτονία των Ποντίων


"Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και τα όσα συνέβησαν τότε αποτελούν μελανή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία, γιατί δεν ήταν μόνο πράξεις ένοπλης βίας, ήταν η υλοποίηση ενός σχεδίου ολοκληρωτικού ξεριζωμού σε βάρος του πιο σημαντικού τμήματος του πληθυσμού ολόκληρης της περιοχής.

Για αυτές τις πράξεις μαζικών εγκλημάτων κατά της ζωής, κατά της Ανθρωπότητας, η Γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ελληνική πολιτεία ως ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του Ελληνισμού στο πέρασμα των χρόνων. 
  
Οι Έλληνες του Πόντου, υπήρξαν  θύματα μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης που έφερε το τέλος στην τρισχιλιόχρονη πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού στα παράλια του Εύξεινου Πόντου που με πρωτοφανή αγριότητα έχασαν τη ζωή και την πατρίδα τους και όσοι επέζησαν έγιναν πρόσφυγες.  
 
Η Ελλάδα, αγκάλιασε το Ελληνικό στοιχείο του Πόντου που ξεριζώθηκε και έχει ενσωματωθεί λειτουργικά μέσα στην  κοινωνία μας κατέχοντας με αξιοπρέπεια σημαντικές θέσεις σ’ όλους τους κλάδους της πνευματικής, επιστημονικής και επαγγελματικής ζωής της χώρας και ανάμεσα στις άλλες πόλεις η Λαμία, υποδέχτηκε αυτούς που επέλεξαν να την κάνουν  νέα πατρίδα τους και σήμερα ζουν και δημιουργούν ανάμεσα μας.
 
Ο Δήμος Λαμιέων, συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, τιμά όλους εκείνους που χάθηκαν, που υπέστησαν διώξεις και  υπέφεραν και καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου