Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Atalanti Hills: Το Βατερλώ του Λιόλιου

Αυτή τη στιγμή μόνο ο πρώην δήμαρχος Αταλάντης Γ. Σκαμπερδόπουλος εκπροσωπεί ανοικτά και με ξεκάθαρη θέση το πλειοψηφικό ρεύμα της τοπικής κοινωνίας που στηρίζει το "Atalanti Hills". 
 

Δεν είναι ο μόνος βέβαια. Πολλοί πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι είναι αυτοί που κατανοούν την αναγκαιότητα και τα οφέλη μίας τέτοιας επένδυσης στην περιοχή της Λοκρίδας. Θα αποτελούσε την αρχή μιας σταθερής ανάπτυξης για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Πολλοί "πολέμιοι" του "Atalanti Hills", στην προσπάθεια τους να υποβαθμίσουν το "ρεύμα" των πολιτών της Λοκρίδας υπέρ του έργου, ισχυρίζονται πως αν ο κ. Σκαμπερδόπουλος εκφράζει πραγματικά μια τέτοια πλειοψηφία θα έπρεπε να ήταν, αν όχι δήμαρχος σήμερα, τουλάχιστον υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές.

Είναι αλήθεια πως τα μέλη του ΠΑΣΟΚ της Λοκρίδας πρόκριναν τον Ν. Λιόλιο ως υποψήφιο –και κατόπιν δήμαρχο- του Δήμου Λοκρών. Οι λόγοι της εκλογής το κ. Λιόλιου είναι πολλοί και άσχετοι με το "Atalanti Hills" για το οποίο ο κ. Λιόλιος όμως ΔΕΝ είχε δηλώσει ΠΟΤΕ ως τη μέρα των εκλογών πως είναι κατά του έργου. Και ούτε θα μπορούσε φυσικά ο κ. Λιόλιος να δηλώσει ποτέ ότι είναι κατά της επένδυσης. 

Δεν θα τολμούσε ποτέ κανείς υποψήφιος δήμαρχος να δηλώσει ανοιχτά στη Λοκρίδα κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε όμως να κρατήσει μια απαθή και ουδέτερη στάση, κρατώντας μια στάση υποτίθεται αναμονής για τη πορεία της υπόθεσης.


Η επικράτηση του κ. Λιόλιου στις εκλογές οφείλεται σε πολλούς άλλους λόγους και συγκυρίες (όπως π.χ. η σκληρή κομματική γραμμή που επεβλήθη υπέρ της υποψηφιότητάς του από την "Ιπποκράτους", η διάλυση που εμφάνιζε η ΝΔ εκείνη την περίοδο, η ατυχής επιλογή του κ. Αγγελούση ως εναλλακτική λύση, κ.α.) που δεν της παρούσης να αναλύσουμε (ίσως μια άλλη φορά).

Το θέμα εδώ είναι πως το "Atalanti Hills" δεν ήταν σίγουρα το κριτήριο με το οποίο ψήφισαν οι πολίτες της Λοκρίδας αφού προεκλογικά κανείς υποψήφιος δεν το έθιξε και όλοι άφηναν να εννοηθεί πως είναι υπέρ της δημιουργίας του.

Αν θέλουμε να ξέρουμε τώρα την άποψη των πολιτών της Λοκρίδας δεν έχουμε παρά να κάνουμε ένα δημοψήφισμα. Και τότε θα δούμε τι ποια είναι η γνώμη των πολιτών και πόσο είναι το "ρεύμα".

Πριν λίγες μέρες έγινε μία εκδήλωση προς ενημέρωση των πολιτών. Το περίεργο είναι πως διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ένας Σύλλογος όπου Πρόεδρος του είναι ο νύν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Ζαϊμης!!! Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου που υποτίθεται είναι υπέρ της επένδυσης, διοργανώνει μία εκδήλωση κατά της επένδυσης!!! Είναι λογικό αυτό; Στην περίπτωση της Λοκρίδας φαίνεται να είναι...

Ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός αυτής της εκδήλωσης; Μήπως, μπροστά στην επερχόμενη αποτυχία του Δήμου να "πείσει" για την αναγκαιότητα του έργου και στο πιθανό "ναυάγειο" της υπόθεσης, κάποιοι στο Δήμο λαμβάνουν τα μέτρα τους για να μας το φέρουν με τρόπο;

Από την άλλη ο κ. Λιόλιος "αστράφτει" και "βροντάει" για άλλα θέματα και απειλεί θεούς και δαίνονες (π.χ. για τα σκουπίδια, για την εγκληματικότητα), αλλά για το καυτό αυτό θέμα του "Atalanti Hills" τηρεί συστηματικά σιγή ιχθυος!!!

Το πρόβλημα για τον κ. Λιόλιο είναι πως το θέμα του "Atalanti Hills" είναι υπαρκτό και η εκλογή του ως Δημάρχου συνεπάγεται και την ευθύνη για την διαχείρηση και την τελική έκβαση της υπόθεσης. Οι πολιτές ψήφισαν Δήμαρχο για να αγωνίζεται για το καλό του τόπου, παραδίδοντας στα χέρια του τη διαχείρηση ΟΛΩΝ των προβλημάτων του Δήμου. Και περιμένουν αποτελέσματα...

Ότι και να κάνουν στο Δήμο, όπως και να μας το φέρουν, η αποτυχία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για τον τόπο όπως το "Atalanti Hills" θα αποδειχθεί Βατερλώ για τον κ. Λιόλιο

Όπως Βατερλώ αποδείχθηκε και η υπόθεση των ανεμογεννητριών στον Έξαρχο για τον κ. Αγγελούση. Θυμάστε τότε, με το "μαϊμού" ψήφισμα των κατοίκων  υποτίθεται του Εξάρχου που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αταλάντης "θάβοντας'' την υπόθεση αυτή μια για πάντα. 

Ο κόσμος όμως ΔΕΝ ξεχνά...

4 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΩΣ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΜΕ ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΓΜΗ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ.
    ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
    ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ, ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ(ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ) "ΣΟΦΟΙ" ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ..
    ΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡA ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ KATI NEOY: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ, ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΗΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ, ΧΥΤΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ATALANTI HILLS...
    ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ... Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ...
    ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΟΥ. Π.Χ. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΚΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to atalandi hills tha itan euprosdekto an itan mikrotero. to ergo ine terastio gia tin perioxi. tha stragisi oli tin perioxi apo nero. tha dimiurguse mia poli 20 xiliadon apo to puthena dipla stin atalandi. i paralia tha kataklizontan apo kosmo.
    an to ergo itan to 1/10 aposo lene kalo tha itan alla gia to megethos pu exi ine ergo aparadekto pu tha ipobatmisi dramatika tin perioxi.
    piotita zois den ine i konoma mono.
    oi ipostiriktes tu to blepun mono apo apopsi konomas. tipote allo. i lexi periballon tus ine agnosti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ; ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ;

      Διαγραφή
  3. Μια και γίνεται συζήτηση για την ουσία του θέματος, όποιος θέλει να εμπλουτίσει την άποψή του μπορεί να βρεί καλές μελέτες και κείμενα παρακάτω:

    ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Διδακτορική Διατριβή. Γιώργος Μελισσουργός
    http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/996/1/Melissourgos_PhD_thesis.pdf

    Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
    http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/sdo/log/2009/GiampoulakiVasili/attached-document/giampoulakis.pdf

    ΓΗΠΕ∆Α ΓΚΟΛΦ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α - Η άποψη του WWF Ελλάς
    http://politics.wwf.gr/images/stories/political/positions/wwf_golfmarch06.pdf

    Βασικές απορίες που δεν μου έχουν λυθεί είναι:
    1)Είναι όλη η έκταση εκμεταλλεύσιμη ή ένα μέρος της είναι ημιδασική; Αν περιλαμβάνεται και ημιδασική γιατί χρειάζεται για την επένδυση και ημιδασική έκταση;
    2)Γιατί δεν γίνεται μια εγκατάσταση αφαλάτωσης στη θάλασσα και να έλθει το νερό αντί να χρειάζονται γεωτρήσεις;
    3)Αν χρησιμοποιηθεί υπόγειο νερό τί θα γίνει με τις άδειες κοιλότητες και τη σεισμικότητα της περιοχής;
    4)Πόσα σκουπίδια θα παράγει η εγκατάσταση ανά ημέρα; Που θα κατευθύνονται και με ποιών τα έξοδα; Μήπως αυτό λέει κάτι και για τη σπουδή πριν δύο χρόνια για ΧΥΤΑ στην Αταλάντη;
    5)Αν οι τουρίστες κινούνται στην περιοχή Αταλάντης και την ενισχύουν γιατί σχεδιάζεται σύνδεση εγκατάστασης - Ορχομενού;

    Για να μη θεωρηθώ αφελής, δεν περιμένω απαραίτητα μια απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου