Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με τις προτάσεις της μελέτης της Επιτροπής υπό τον κ. Λ. Λιαρόπουλο για την 5η ΥΠΕ


Σε ανακοίνωση του, σχετικά με τις προτάσεις της μελέτης της Επιτροπής υπό  τον κ. Λ. Λιαρόπουλο για την 5η ΥΠΕ του, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας  κ. Συμεών Κεδίκογλου αναφέρει:

Σχετικά με τις προτάσεις της μελέτης της Επιτροπής υπό τον κ. Λ. Λιαρόπουλο για την 5η ΥΠΕ, οι οποίες προκάλεσαν ερωτηματικά και έκδηλη ανησυχία στον πληθυσμό του νομού Ευβοίας, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

  1. Σε επαφή που είχα με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  αποσαφηνίστηκε ότι η μελέτη αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, ειδικά για την Περιφέρεια, που παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες. Εξάλλου, η μελέτη παραμένει σε εξέλιξη και δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα και με το περιεχόμενο της διαβούλευσης, η οποία είναι ανοικτή από 1ηη Ιουλίου, όπως έχει δημοσιευθεί. Απριλίου σε φορείς και πολίτες. Τα μέτρα του υπουργείου πάντως θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον υπουργό την 1η Ιουλίου, όπως έχει δημοσιευθεί.
  2. Έχω δώσει εδώ και μήνες τις προτάσεις μου για την Εύβοια και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν το νομό στον Υπουργό, τον Υφυπουργό και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Σε αυτές, αναφέρονται, μεταξύ άλλων: «Διαμόρφωση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες του νομού Εύβοιας: χιλιομετρικές αποστάσεις, γεωγραφικό ανάγλυφο, πληθυσμό, κακή κατάσταση οδικού δικτύου, υφιστάμενη κατάσταση στις υγειονομικές μονάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις. Όλες οι παραπάνω συνθήκες συντείνουν στο να διατηρηθούν και να μην υποβιβαστούν τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου (δεδομένης και της κατάστασης στο Γ.Ν. Χαλκίδας), καθώς και να διατηρηθούν οι δομές ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων
3. Παράλληλα, έχω ζητήσει συνάντηση εντός των ημερών με την Επιτροπή, για τα αποτελέσματα της οποίας θα σας ενημερώσω.
  1. Κοινή αφετηρία όλων μας είναι ότι το σύστημα πάσχει, οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι ικανοποιητικές για τους πολίτες και οι αλλαγές είναι ζητούμενο, προς την κατεύθυνση όμως της αναβάθμισης των υπηρεσιών και όχι της υποβάθμισης. Ειδικά για την Εύβοια, επιπλέον υποβάθμιση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Όσον αφορά την έκθεση της επιτροπής υπό τον κ. Λιαρόπουλο, θεωρώ ότι περιλαμβάνει και αξιόλογες προτάσεις, όπως τα πλωτά μέσα διακομιδής για την Κάρυστο, που είχαμε συζητήσει στο παρελθόν και απλά υπήρχε προβληματισμός για τον τρόπο υλοποίησης, την ενίσχυση του Γ.Ν. Χαλκίδας και την ανάπτυξη τραυματιολογικού κέντρου στο νοσοκομείο Θήβας. Εξάλλου, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες εκροές από την Χαλκίδα στην Αθήνα-48% σύμφωνα με την έρευνα-και τη συμφόρηση στην πρωτεύουσα, που χαρακτηρίζουν αυτή τη στιγμή το σύστημα, θα πρέπει να ενισχύσουμε τη Χαλκίδα.
  2. Τέλος, παρόλο που οι προτάσεις δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, είναι πιθανόν να λειτουργούν ως προπομπός. Γι’ αυτό, οφείλουμε όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα. Για μένα, σύμφωνα και με τις προτάσεις που έχω καταθέσει, είναι ξεκάθαρο ότι τόσο η Κύμη όσο και η Κάρυστος πρέπει να διατηρήσουν την προσφορά τους στους πολίτες, για ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως το γεωγραφικό ανάγλυφο, τις χιλιομετρικές αποστάσεις και το υπάρχον οδικό δίκτυο. Αντίθετα, θα πρέπει να ενισχυθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κύμη, καθώς στο νομό Εύβοιας παρουσιάζεται μεγάλος αριθμός πασχόντων από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (διακόσια τουλάχιστον άτομα στις δύο Μ.Τ.Ν. Χαλκίδας και Κύμης) και να ενισχυθεί η λειτουργία των Κ.Υ. Μαντουδίου και Ιστιαίας, για το κτίριο του οποίου είναι σε εξέλιξη το έργο επέκτασής του.

Για την προβολή του δίκαιου και διακομματικού των αιτημάτων, προτείνω να προγραμματίσουμε μαζί, βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης, αντιπροσωπεία από τους εμπλεκόμενους δήμους και από τους συλλόγους των εργαζομένων στα νοσοκομεία, μια από κοινού συνάντηση αρχικά στην Επιτροπή Ειδικών και στη συνέχεια στον Υπουργό για την καλύτερη δυνατή θέση της Εύβοιας στο νέο νοσοκομειακό χάρτη της χώρας με κριτήριο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον πολίτη.



Το παρόν θα κοινοποιηθεί και στους κάτωθι:

-  κ. Λοβέρδο, ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΚΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
- κ. Τιμοσίδη, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΚΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
- Ανεξάρτητη Επιτροπή Ειδικών για το Νέο Υγειονομικό Χάρτη
- κ. Τομάρα, Διοικητή 5η ΥΠΕ
            - κ. Μπουραντά, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
            - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
            - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ
            - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
- Συλλόγους Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης, Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου