Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Δηλώσεις Σταϊκούρα για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για το 2011

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα νέα μέτρα για το 2011:

«Εφέτος αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο η οικονομική αναποτελεσματικότητα της Κυβερνητικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα, για το 2011:
-Το «Μνημόνιο» (Μάιος 2010) προέβλεπε μέτρα ύψους 9,1 δισ. ευρώ.
-Ο Προϋπολογισμός (Νοέμβριος 2010) προσέθεσε μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ (σύνολο: 14,3 δισ. ευρώ).
-Τον εφετινό Φεβρουάριο αναζητήθηκαν νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ (σύνολο: 16,1 δισ. ευρώ) εξαιτίας της διαφαινόμενης υστέρησης των εσόδων μέσα στο 2011.
-Το Μάρτιο, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ο λογαριασμός ανέβηκε κατά 3 δισ. ευρώ (σύνολο: 17,3 δισ. ευρώ) εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας το 2011.
-Και σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει ότι οι πρόσθετες παρεμβάσεις θα ανέλθουν στα 6 δισ. ευρώ (σύνολο: 20,3 δισ. ευρώ)!

Συνεπώς, τα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν μέσα στο 2011 υπερβαίνουν τα 20 δισ. ευρώ. Περισσότερα από τα διπλάσια που είχαν προβλεφθεί στο Μνημόνιο πριν από ένα χρόνο!
Και με στόχο να μειώσουν το έλλειμμα, εάν το μειώσουν (οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρουν ότι το έλλειμμα δεν θα μειωθεί), κατά περίπου 7 δισ. ευρώ.
Οικονομική αποτελεσματικότητα; Περίπου στο 34%. Και με βάση τις εκτιμήσεις της Κυβέρνησης. Που μονίμως «πέφτει έξω» και αποδεικνύονται πολύ χειρότερες…
Πρόκειται για τον ορισμό της «γυμναστικής στη ματαιότητα» που έχει αναφέρει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς. Και αυτό γιατί το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης στηρίζεται σε «μέτρα, μέτρα, μέτρα» και επιβάλλει περικοπές, περικοπές και… ξανά περικοπές!
Όμως, αποκλειστικά και μόνο περισσότερες περικοπές σήμερα, θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, και θα αποδειχθούν κι εκείνες αναποτελεσματικές στη μείωση του ελλείμματος. 
 
Γι’ αυτό η μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας. 
Που προβλέπει περικοπές σε συνδυασμό με Ανάκαμψη. Πράγμα που σημαίνει ότι, ενώ θα μειώνονται οι δαπάνες, θα ανακάμπτουν και τα έσοδα. Οπότε το έλλειμμα θα μειώνεται από δύο πλευρές….

Υπενθυμίζουμε ότι, πριν από ένα χρόνο, ο υπουργός των Οικονομικών διακήρυσσε ότι εάν χρειάζονταν πρόσθετα μέτρα, πέρα από εκείνα που ανακοίνωνε, τότε αυτό θα σήμαινε αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και δεν θα ήταν αυτός που θα τα εφάρμοζε. Πέραν των άλλων, υπάρχει ζήτημα και Μνήμης και Πολιτικής Ευθιξίας και Συνέπειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου