Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η μάχη της… γάζας


ΔΕΝ έφυγαν οι προμηθευτές. Πέρασαν στη σκιά κι άφησαν κάποιους γιατρούς «στο πόδι» τους. Εκείνους που έταξαν τη ζωή τους στην προώθηση των προϊόντων εταιριών και πολυεθνικών. Με τον ιατρικό επισκέπτη-ατζέντη να εμπορεύεται ό,τι δεν πουλιέται και το ΕΣΥ αφημένο στα χέρια τους. Λες και φτιάχτηκε γι αυτούς, με τους μεγαλογιατρούς μπροστάρηδες στον «αγώνα». 
 


Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
  


ΕΝΙΩΣΑΝ ξαφνικά την ανάγκη να επισκεφτούν τις αποθήκες. Εκεί όπου δίπλα σε γάζες και σύριγγες «αναπαύονται» πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα. Κάποια κατεστραμμένα και άλλα αχρηστεμένα από δόλιους σαμποτέρ και δολιοφθορείς. Τα «έξω» είναι καλολαδωμένα και… προσοδοφόρα. Για το κύκλωμα και για το «σύστημα».

ΔΕΝ είδαν γάζες κι έμπηξαν τις φωνές. Δεν υπήρχαν σύριγγες και βάρεσαν συναγερμό. Δεν υπήρχαν(;) κρεβάτια και την… πάτησαν. Νωρίτερα, όσο ο διπλανός τους άδειαζε τις αποθήκες για να γεμίσουν με υπερτιμημένο υλικό, δεν το’ χαν προσέξει. Ο «επαναστάτης» μας «δεν είδε» γάζες να το… σκάνε για το ιδιωτικό ιατρείο του μεγαλογιατρού, που νόμιμα(;) εισπράττει κατοστάρικα χωρίς να κόβει αποδείξεις. Και, βέβαια, εδώ να σταθούμε. Όχι στις οικονομισιές του μεγαλογιατρού, αλλά στο Κράτος που «δεν θέλει». Γιατί, αν ήθελε, μπορούσε να στρατολογήσει «μυστικούς» που θα χτυπούσαν αλύπητα τον φοροφυγά και θα εξαφάνιζαν το φακελάκι. Να προσποιηθεί τον άρρωστο επισκέπτη και να αιφνιδιάσει δείχνοντάς την ταυτότητα του αστυνομικού. 
ΤΟ «σύστημα» είναι καλοστημένο και το κάστρο δεν καταλύεται. Κι αν πεις να τιμωρήσεις τον ένα, θα ξεσηκωθούν οι άλλοι. Θα κατεβάσουν τα μολύβια, θα πετάξουν τη λευκή τους μπλούζα, θα συμπαραταχθούν με τον «συνάδελφο», τουτέστιν με τον κλέφτη και απατεώνα. Κι αν «αλλάξεις» έναν, η νοοτροπία δεν αλλάζει. Όλοι με τον «αδικημένο». Ο συνδικαλισμός με το σινάφι, η ΕΔΕ (από «συνάδελφο») αθωωτική, ο νόμος με χίλια δυο παραθυράκια.

ΕΙΝΑΙ δύσκολο-δεν είναι ακατόρθωτο. Μόνο την ποινή φοβάται ο απείθαρχος-κακά τα ψέματα. Αν δεν τολμήσει ο κ. Λοβέρδος, η μάχη της «γάζας» θα «αποδώσει». Με τους Βαρνάβες στο προσκήνιο ενθαρρυντές «πολεμιστών», τους προμηθευτές αθέατους και το ΕΣΥ προδομένο από μέσα. Τώρα ή ποτέ και το ΕΣΥ με τους πολλούς γιατρούς και τους μισούς διευθυντές πρέπει να ζήσει. Για να δικαιωθούν και οι έντιμοι γιατροί που το υπηρετούν με πάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου