Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Ο. ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΤΙΘΟΡΕΑΣ-ΔΟΜΟΚΟΥ

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε. κύριοι Γιώργος Μαρίνος και  Θανάσης Παφίλης σχετικά με το θέμα της ασφάλειας της σιδηροδρομικής γραμμής του Ο.Σ.Ε. και συγκεκριμένα του τμήματος Τιθορέας-Δομοκού.
 
 
Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν τον μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος και την αδιαφορία της εργολαβικής εταιρίας για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομενων, καθώς η εταιρία έχει σταματήσει τη συντήρηση της γραμμης εδω και ένα χρόνο!


Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών προς τον Υπουργό:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η ιδιωτικοποίηση των μεταφορών και σ’ αυτά τα πλαίσια η χρησιμοποίηση των εργολαβιών, εκφράζονται με βαριές συνέπειες στον ΟΣΕ, με το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την απαξίωση μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου και την ασφάλεια των επιβατών.
 
Στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στο τμήμα Τιθορέα - Δομοκός η κατάσταση της γραμμής ουσιαστικά έχει φτάσει σε οριακό σημείο, εδώ και ένα χρόνο που η εργολαβία συντήρησης της γραμμής σταμάτησε δεν έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος ατυχήματος.
 
Στο ίδιο τμήμα περίπου 120 χλμ τα τρένα από την μια μειώνουν την ταχύτητα τους κατακόρυφα με σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί δεν λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης και έτσι οι μηχανοδηγοί οδηγούν τα τρένα στα τυφλά.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά τον κίνδυνο να συμβεί ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες. Η πολιτική που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και στην παράδοση του ΟΣΕ στην κερδοφορία του κεφαλαίου δεν υπολογίζει την ασφάλεια των επιβατών και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αυτός ο κίνδυνος θα αυξάνεται καθημερινά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ολοκληρωμένη συντήρηση της ήδη καταπονημένης γραμμής, της ομαλής λειτουργίας του ελέγχου της τηλεδιοίκησης και τελικά της ασφαλούς μετακίνησης όλων των επιβατών.


Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Θανάσης Παφίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου