Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκης Συσπείρωσης σχετικά με τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για τις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ


Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τον πολύμορφο αγώνα που για αρκετές μέρες ανέπτυξαν οι μαθητές και η συντριπτική πλειοψηφία γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων,  συνταξιούχων, μικρομαγαζάτορων της Λάρυμνας ενάντια στις συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων που προωθεί το ΥΠΔΒΜ.

 
         Ο αγώνας αυτός ανάγκασε την κυβέρνηση, το ΥΠΔΒΜ και όλους αυτούς που με εργαλείο τον Καλλικράτη προσπαθούν να επιβάλλουν αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία να αναδιπλωθούν και να μην καταργήσουν σχολεία της Λάρυμνας πράγμα που έκαναν σε άλλες περιοχές.
         Η επιτυχής έκβαση αυτού του αγώνα είναι αποτέλεσμα της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που έδειξε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Λάρυμνας, της Λοκρίδας γενικότερα.
         Βέβαια για να υποβαθμιστεί αυτός ο αγώνας, για να μην φανεί η δυναμική του, οι τιμητές του «Καλλικράτη», αυτοί που έλεγαν να μοιράσουμε τα σχολεία με άλλα χωριά, να τα βάλουμε με υπηρεσιακούς παράγοντες και να αφήσουμε στο απυρόβλητο την κυβέρνηση που έχει την πολιτική ευθύνη προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι παρεμβάσεις τους και τα επιχειρήματα τους έδωσαν λύση.
         Ας αναρωτηθούν τα λαϊκά στρώματα. Γίνεται αυτοί που ρημάζουν την ζωή μας με μειώσεις μισθών, συντάξεων, φοροεπιδρομή, που προωθούν το σχολείο της αγοράς, τον μαθητή πελάτη, που οδηγούν τους νέους στην ανεργία, που καταργούν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που θέλουν να καταργήσουν το παράρτημα του ΙΚΑ και να συρρικνώσουν τον υγειονομικό σταθμό, να κλείσουν την κοινότητα Λάρυμνας, να θέλουν ταυτόχρονα και το καλό μας, να συμπαραστέκονται στους αγώνες μας;
         Εμείς θεωρούμε πως όχι. Σε αυτό το συμπέρασμα από την εμπειρία του πρέπει να καταλήξει και ο λαός και να τους γυρίσει την πλάτη.
         Εμείς θεωρούμε ότι ο λαός της Λάρυμνας, της Λοκρίδας με βάση την παρακαταθήκη του αγώνα αυτού πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, του ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για να αποκρούσει την αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται στις κοινωνικές παροχές, με την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, για να ανοίξει προοπτικές για μια καλύτερη ζωή σήμερα και αύριο.
         Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως ήταν συμπαραστάτης και μπροστάρης με ξεκάθαρες κρυστάλλινες θέσεις σε αυτό τον αγώνα με το ίδιο πείσμα θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, θα είναι το μετερίζι της ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.



ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου