Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ερώτηση στη Βουλή για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας κατέθεσε η Τόνια Αντωνίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Τόνια Αντωνίου  στην οποία αναφέρει: 

«Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας έχει ιδρυθεί προκειμένου να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες της Εφετειακής περιοχής της Λαμίας. 
 
Ωστόσο, σύμφωνα με διαμαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεκάδες περιστατικά μεταφέρονται προς εξέταση στη Λάρισα ή ακόμα και στην Αθήνα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ιατροδικαστές από άλλες περιοχές έρχονται για αυτοψία στη Λαμία, σε περιπτώσεις που αφορούν εγκλήματα ή αυτοκτονίες.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι πάνω δέκα περιστατικά μέσα στο 2011 και περίπου τριάντα περιστατικά μέσα στο 2010 έχουν μεταφερθεί στη Λάρισα.


Επειδή η κατάσταση αυτή δημιουργεί όχι μόνο μια απίστευτη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία στους συγγενείς των νεκρών της περιοχής μας, αλλά τους υποβάλει και σε επιπλέον έξοδα από 500 έως 1000 ευρώ,

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1) Κατά το διάστημα που λειτουργεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας πόσα περιστατικά έχουν μεταφερθεί στη Λάρισα ή στην Αθήνα;

2) Για ποιους λόγους και βάσει ποιων αποφάσεων η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας αναλαμβάνει τα περιστατικά της Λαμίας;

3) Ποια είναι τα λειτουργικά προβλήματα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας και πόσο κοστίζει στο δημόσιο η λειτουργία της;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου