Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Λάρυμνας για την βιομηχανία Γ.ΜΜ.ΑΕ. ΛΑΡΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                                Λάρυμνα 11.3.2011
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΑΡΥΜΝΑ                                        
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 17                                                         
ΤΗΛ.: 6972227217                            ΕΥΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ
FAX: 2233 0 41259                                              
www.Larymna .gr                            
                                                                                                     
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
         Συγχωριανές – Συγχωριανοί
          Με βάση την Έκθεση Ελέγχου που πραγματοποίησε η Ε.Υ.Ε.Π.  στις 2.6.2010 στην βιομηχανία Γ.ΜΜ.ΑΕ. ΛΑΡΚΟ και το υπ. αρ. πρωτ. 418/15.2.11 έγγραφο της ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ/ΕΓΕΠΕ τα οποία εστάλησαν στον σύλλογο μας προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία επιδεικνύει επί σειρά ετών, ιδιαίτερη αδράνεια στα ζητήματα περιβαλλοντικών όρων και είναι υπεύθυνη για σοβαρές ζημιές στην περιοχή Λάρυμνας και γενικότερα.
          Με βάση επίσης τα σχετικά έγγραφα, σήμερα αναγνωρίζουν, οι υπηρεσίες αυτές, ότι η Γ.ΜΜ.ΑΕ. ΛΑΡΚΟ αγνοεί διεθνής συνθήκες, ευρωπαϊκές οδηγίες, την εθνική νομοθεσία και το Σύνταγμα όσον αφορά τα Βιομηχανικά απόβλητα της.
          Για αυτούς τους λόγους θα επιβληθούν κυρώσεις, ενδεχομένως θα διαβιβασθούν οι παρανομίες στην δικαιοσύνη και η ΕΙΔ. ΓΡΑΜ./ΕΓΕΠΕ θα προτείνει ταυτόχρονα ένα σχέδιο συμμόρφωσης που θα πρέπει να υλοποιήσει η ΛΑΡΚΟ σε χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τα τρία (3) χρόνια.


         Επίσης επειδή οι μέχρι τώρα ενέργειες της ΛΑΡΚΟ απέβησαν άκαρπες για την απόρριψη της σκουριάς Η/Κ σε χερσαία θέση και επειδή η θέση ΛΙΑΒΔΑ όπως και η θέση ΚΟΚΚΙΝΙ έχουν σοβαρές νομικές δεσμεύσεις που δεν επιτρέπουν την χωροθέτηση τους  σε ΧΥΤΑ και μέχρι να προχωρήσει η αξιοποίηση της σκουριάς υποδεικνύετε ως χώρος απόρριψης τα ανενεργά λατομεία στον Αϊ Γιάννη από όπου προέρχονται οι πρώτες ύλες και ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την υποδομή της σκουριάς και στην συνέχεια την αποκατάσταση τους.
          Χωριανές – Χωριανοί
         Από όλα τα παραπάνω, τα οποία σε ένα βαθμό συμπίπτουν με τις θέσεις μας που χρόνια προβάλλουμε, αποδεικνύεται, επιβεβαιώνεται ότι είχαμε, έχουμε απόλυτο δίκιο, ότι καλώς αντιδράμε, ότι με συλλογική δράση και αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε, ΠΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΤΟ.
        Αποδεικνύεται πως αν όλα αυτά τα χρόνια  τα Τοπικά, Δημοτικά, Νομαρχιακά, Περιφερειακά κρατικά όργανα δεν κοίταζαν αλλού, αλλά είχαν σταθεί στο πλευρό μας, συντασσόταν με τις θέσεις του συλλόγου μας τα πράγματα δεν θα είχαν φθάσει εδώ που έφθασαν, θα είχαν δοθεί ορισμένες λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα που χρόνια μας ταλανίζουν (ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες κατασκευής νέας αποκονίωσης στους Μ/Τ της χαλυβουργίας).
        Αποδεικνύεται, πως όλοι αυτοί που μας λοιδορούν ότι θα κλείσουμε την ΛΑΡΚΟ, που θεωρούν το χώρο μας χαβούζα – σκουπιδοτενεκέ και τον καταστρέφουν, ότι εθελοτυφλούν, μας εμπαίζουν, μας τρομοκρατούν για να εξυπηρετούνται τα άνομα συμφέροντα τους, για να ληστεύουν τον πλούτο που με ιδρώτα και αίμα παράγουν οι εργαζόμενοι, ότι θέλουν να κάμψουν την ανύψωση της αγωνιστικής μας δράσης, τη συσπείρωση στο σύλλογο μας, να μας στερήσουν το δικαίωμα να παλέψουμε για μία καλύτερη ζωή. Αυτοί όλοι είναι υπόλογοι στον λαό της Λάρυμνας και πρέπει να καταδικασθούν στην συνείδηση σας.  
      
      Χωριανές – Χωριανοί
      Φαίνεται, τουλάχιστον στα χαρτιά, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν κάποιες εξελίξεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα.
       Ο Σύλλογος μας έχει ζητήσει για τις όποιες αποφάσεις παρθούν και πριν αυτές τελεσιδικήσουν, να εκφράσει τις απόψεις του, να εκφρασθούν οι απόψεις όλης της Λάρυμνας  η οποία είναι άμεσα θιγόμενη.
        Έχουμε ζητήσει ότι για το όποιο χρονοδιάγραμμα και Σχέδιο Συμμόρφωσης ανακοινωθεί, ταυτόχρονα να εξαγγελθούν και οι μηχανισμοί ελέγχου και υπηρεσιών για να επιτηρούν τις εργασίες υλοποίησης του για να μην μείνει αυτό στα χαρτιά και στα λόγια, γιατί είναι γνωστό ότι οι ανάλογες υπηρεσίες δεν είναι στελεχωμένες με το απαραίτητο προσωπικό.
       Αρμόδιοι παράγοντες του ΥΠΕΚΑ φραστικά μας διαβεβαιώνουν ότι ενδεχόμενα οι εξαγγελίες θα γίνουν επιτόπου στο χωριό μας σε λίγο διάστημα.
 
       Εμείς όλα αυτά δεν τα αγνοούμε, ούτε όμως τα παίρνουμε της μετρητής, γιατί ξέρουμε ότι είναι μακρύς ο δρόμος, γιατί χρειάζονται υπουργικές αποφάσεις οι οποίες η εμπειρία μας δείχνει ότι πάντα είναι σε βάρος μας. Γι’αυτό δεν έχουμε κανένα δικαίωμα εφησυχασμού. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, να εντείνουμε τις πιέσεις μας για να πετύχουμε.
       Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους να συσπειρωθείτε να υψώσετε την φωνή σας να βοηθήσετε τον σύλλογο γιατί τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι πολλά από διάφορες εστίες που για κάποιες δεν έχει ανοίξει ακόμα καμία διαδικασία για την λήψη μέτρων.
       Επιπλέον έχουμε διάφορες εξελίξεις σε νέα μέτωπα αλλά και στην ΛΑΡΚΟ οι οποίες έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της και πρέπει να μας ανησυχούν.
        Σε κάθε περίπτωση διαμηνύουμε προς όλους τους αρμόδιους σαρανταπέντε (45) χρόνια χορτάσαμε λόγια. 

ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.
     

Για το Δ.Σ.





 Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας





Γ. ΡΟΥΣΣΗΣ                                                 Κ. ΖΑΓΚΑΣ


 Επισυνάπτουμε επιστολή του Συλλόγου προς την Υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη


 (Κάντε "κλικ" στην εικόνα για μεγένθυση)

1 σχόλιο:

  1. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ, ΟΙ "ΑΡΜΟΔΙΟΙ" ΘΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου