Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Υποβολή πρότασης ένταξης έργων στο ΕΠΠΕΡΑΑ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση του  Δημάρχου Λοκρών κ. Νίκου Λιόλιου για ένταξη έργων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη". 
 

Η ένταξη των έργων στο ΕΠΠΕΡΑΑ θα είναι μία θετική εξέλιξη για τον Δήμο και θα αποτελέσει ένα πολύ ουσιαστικό βήμα για την εφαρμογή του σχεδιασμού από πλευράς Δήμου με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση και για την επίσπευση της κατασκευής των συγκεκριμένων και πολύ σημαντικών έργων. Πέραν των κατασκευαστικών έργων, όπως άλλωστε τόνισε και ο Δήμαρχος κ. Λιόλιος στην συνεδρίαση του Δ.Σ., με την ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ δυνάται να χρηματοδοτηθούν επιπλέον και οι αναγκαίες μελέτες για αποχετευτικά δίκτυα και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων ως υπο-έργα των αντίστοιχων πράξεων. Αυτή η δυνατότητα εξυπηρετεί σημαντικά τον Δήμο σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικής ύφεσης και επιτακτικής ανάγκης εξεύρεσης πόρων.

Η αίτηση του Δήμου Λοκρών για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) αφορά συγκεκριμένα τα έργα:
1. Δίκτυο αποχέτευσης οικισμών Λιβανατών και Αρκίτσας και προσαγωγή τους στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αταλάντης και επέκτασή της.
2. Δίκτυο αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Μαρτίνου
3. Ολοκλήρωση αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Μαλεσίνας
4. Ολοκλήρωση Δικτύου αποχέτευσης Αταλάντης

Οι Δ.Σ. της Μείζονος Μειοψηφίας καθώς και οι Ανεξάρτητοι Δ.Σ. διεφώνησαν στην πρόταση του Δημάρχου μόνο όσον αφορά στο έργο "Δίκτυο αποχέτευσης οικισμών Λιβανατών και Αρκίτσας και προσαγωγή τους στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αταλάντης και επέκτασή της" και συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Κ. Αγγελούση για "την άμεση δημοπράτηση της μελέτης του έργου «Αποχέτευση Δήμου Δαφνουσίων» γιατί είναι ώριμο να δημοπρατηθεί, αφού υπάρχει η προμελέτη και υπάρχουν και τα χρήματα που απαιτούνται για την δημοπράτηση της μελέτης, αφορά μόνο τα δίκτυα αποχέτευσης".
  
Οι Δ.Σ. της "Λαϊκης Συσπείρωσης" Γ.Ρούσης και Γ.Καραμπάς, δεν ψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου απορρίπτοντάς τη στο συνολό της, αφού όπως ισχυρίστηκε ο κ. Ρούσσης "η πρόταση του Δημάρχου περιορίζεται σε συγκεκριμένα μέρη του Δήμου Λοκρών και άλλα μέρη εξαιρούνται από την πρόταση και επίσης θα πρέπει να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός για αυτό το ζήτημα από το Δήμο Λοκρών που να είναι συνδυασμένος και με αποχέτευση και με αντιπλημμυρικά έργα και με έργα πολλαπλών ωφελειών".

 
Αναλυτικά το πρακτικό της απόφασης του ΔΣ:
  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου