Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ανατροπή βυτιοφόρου προπανίου - Στα δύο "κομμένη" η Ε.Ο.

Βυτιοφόρο προπανίου ανετράπη στην Εθνική Οδό, στο 142 χλμ., στο ύψος Λιβανατών - Σκάλας Αταλάντης. 
  
   
Πυροσβεστική και Αστυνομία διέκοψαν την κυκλοφορία  επί ώρες και στα δύο ρεύματα της Ε.Ο. - για προληπτικούς κυρίως λόγους - φοβούμενοι το φαινόμενο bleve, καθώς φαίνεται να υπήρξε μικρή διαρροή προπανίου.
 
Η οδική κυκλοφορία συνεχίστηκε εκτός της Ε.Ο. στο σημείο και μέσω Αταλάντης, από Σκάλα - Αταλάντη - Λιβανάτες (προς Θεσσαλονίκη) και από Λιβανάτες - Αταλάντη - Σκάλα (προς Αθήνα).

Πριν από λίγα λεπτά (16:20) αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία 

και στα δυο ρεύματα στην εθνική οδό.

Mεγάλη επιχείρηση στήθηκε από την πυροσβεστική και την αστυνομία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας ανάμεσα στις Λιβανάτες και στη Σκάλα Αταλάντης όπου διακόπηκε για αρκετή η ώρα η κυκλοφορία λόγω διαρροής προπανίου.
Η κυκλοφορία είχε διακοπεί και γινόταν από παρακαμπτηρίους, από τις 13:30 λόγω διαρροής προπανίου από βυτιοφόρο στο ύψος των Λιβανατών στο 142 χλμ.

Η επιχείρηση μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου ολοκληρώθηκε και το βυτιοφόρο που παρουσίασε τη διαρροή στη βάνα, με συνοδεία της πυροσβεστικής κατευθύνεται προς Λαμία.


Το χρονικό της διαρροής προπανίου

Ο οδηγός κινούμενος στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα, διαπίστωσε ότι υπάρχει διαρροή προπανίου από σπασμένη βάνα του βυτιοφόρου. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο ύψος των Λιβανατών και αμέσως για προληπτικούς λόγους έβγαλε το όχημα εκτός εθνικής σε παράδρομο αμέσως μετά τις Λιβανάτες προς Αθήνα στο 142 χλμ., ενημερώνοντας ταυτόχρονα την εταιρεία του και την πυροσβεστική.

Αμέσως σήμανε συναγερμός σε πυροσβεστική και αστυνομία και δόθηκε εντολή για διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό.

Η όλη επιχείρηση έγινε με μεγάλη προσοχή και για αρκετή ώρα η εθνική οδός παρέμεινε κλειστή, αφού πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις στη μνήμη όλων έρχεται το τραγικό συμβάν των Καμένων Βούρλων του 1999. 
Στο σημείο βρίσκονται 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου