Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ATALANTI HILLS: Τα "χαρτιά" υπάρχουν, μήπως η "μίζα" λείπει για να προχωρήσει το έργο;

Όταν δημιουργήθηκε το LokrisNews+, πριν μερικούς μήνες, το πρώτο θέμα το οποίο έθιξα την πρώτη φορά που έγραψα εδώ, ήταν για την καθυστέρηση της μεγάλης, της τεράστιας αυτής επένδυσης  στην περιοχή του Εξάρχου, ύψους 2 δισ. ευρώ, ασύλληπτης ίσως στο μέγεθος της για την τοπική κοινωνία του Δήμου Λοκρών. 
  

  
Τόνισα τότε ότι το "Atalanti hills", ως ευρωπαϊκός και παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, αλλά και όλης της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, μοναδική ευκαιρία τουριστικής ανάπτυξης.

Σήμερα που βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς όπως φαίνεται οικονομικής ύφεσης που πλήτει τη χώρα μας, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να κατανοηθεί από τον καθένα μας η αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης αυτού του σημαντικού έργου. 

Και όλοι μας έχουμε πια κατανοήσει σήμερα αυτή την αναγκαιότητα.

Όλοι μας εκτός των πολιτικών. Μόνο αυτή η καταστρεπτική κάστα ανθρώπων που λέγονται πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι τους γίνεται.

Ναι, αυτοί. Αυτοί που αναλαμβάνουν να διοικήσουν μία χώρα και μετά από 30 χρόνια παραδίδουν "καμένη γη", άδεια ταμεία, τεράστια χρέη και ασύληπτη διαφθορά.

Αυτοί που κρατούν μία ολόκληρη χώρα όμηρο για να απολαμβάνουν μίζες και προνόμια.
 
Αυτοί που δεν δούλεψαν ποτέ και που δεν πληρώσαν ποτέ τίποτα από όσα απολαμβάνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. 
Αυτοί που ακόμη και τώρα μετά από την καταστροφή που έφεραν στη χώρα, αρνούνται την ανάπτυξη και γυρνούν την πλάτη στις επενδύσεις με μόνο κριτήριο τους τα πολιτικά παιχνίδια και την ψηφοθηρία.
 
Αυτοί που δεν διορίζουν πια τα παιδια σας στο δημόσιο, αλλά που οι ίδιοι δεν αφήνουν και τον Ιδιωτικό Τομέα να αναπτυχθεί και να απορροφήσει την ανεργία.
  
Αυτοί που με ευκολία βάζουν φόρους, τέλη και πρόστιμα, αλλά δηλώνουν ανίκανοι να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για να προσφέρουν ένα κομμάτι ψωμί τους πολίτες.
Και ρωτώ αυτούς τους γελοίους ψηφοσυλλέκτες:

Σε ποια χώρα του κόσμου μία εταιρία περιμένει 46 μήνες (!) από την κατάθεση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να πάρει το "πράσινο φως";
Σε ποια χώρα του κόσμου χρειάζονται 500 υπογραφές (!) που τελειωμό δεν έχουν και που θα πρέπει να αγγίξουν τον 5πλασιο αριθμό (!) υπογραφών των διαφόρων τεμπελχανάδων αργόσχολων του δημοσίου, για να εξασφαλίστουν οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις της γραφειοκρατίας;
Μια χώρα θέλω να μου πουν. 
Τελικά η εταιρία τα χαρτιά που χρειάζονται τα έχει καταθέσει. Μήπως όμως κάποιοι περιμένουν τη μίζα για να δώσουν το "πράσινο φως"; 

Μήπως η βαθιά γραφειοκρατία και οι ψευτο-οικολογικές οργανώσεις χρησιμοποιούνται ως μέσον εκβιασμού από κάποιους;

Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση των κατεξοχήν υπηρετών των μεγαλοσυμφερόντων να "αντιστέκονται" σε μία, σε μόνο μία και μοναδική επένδυση σε ολόκληρη τη χώρα...............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου