Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Και δεύτερη Ερώτηση στη Βουλή για το Atalanti Hills από τον κ. Σταϊκουρα αυτή τη φορά.

Ο Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, προς τον Υπουργό Επικρατείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναφορικά με την επένδυση της εταιρείας «Λοκρός Α.Ε» στην περιοχή του Εξάρχου του Δήμου Λοκρών στο Ν. Φθιώτιδας. 

  
Σημειώνουμε πως του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρ.Σταϊκούρα είχε προηγηθεί πρόσφατα Ερώτηση του δεύτερου βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, κ. Αθ.Γιαννόπουλου για το θέμα της επένδυσης. 

Να θυμίσουμε επίσης ότι η επένδυση εκκρεμεί εδώ και 4 χρόνια και, παρά την οικονομική ύφεση που περνά η χώρα και η περιοχή της Λοκρίδας, κανείς υπουργός δεν δέχεται να υπογράψει ώστε να προχωρήσει επιτέλους αυτή η επένδυση ανάπτύξης της περιοχής και να "ανασάνει" κάπως οικονομικά η τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στην Ερώτησή του, τα κάτωθι:


Ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

«Η εταιρεία «Λοκρός Α.Ε» έχει καταθέσει εδώ και περίπου 4 χρόνια επενδυτική πρόταση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοποίηση επένδυσης ύψους 2 δισ. ευρώ, στην περιοχή του Εξάρχου του Δήμου Λοκρών στο Νομό Φθιώτιδας, με την επονομασία «Atalanti Hills».

Επένδυση η οποία μέχρι σήμερα καρκινοβατεί.
 
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (Business Stories, Κυριακή 27.2.2011, σελ.8) οι επενδυτές θεωρούν ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου αλλά παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας της έκτασης.»
 
Κατόπιν τούτων, ερωτούνται οι κ.κ Υπουργοί:
 
α) σε τι στάδιο βρίσκεται η επενδυτική πρόταση της εταιρείας «Λοκρός Α.Ε» και εάν εκκρεμούν απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία προς την εταιρεία
 
β) γενικότερα, ποια είναι η θέση των αρμόδιων Υπουργείων απέναντι στην επενδυτική πρόταση της εταιρείας «Λοκρός Α.Ε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου