Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ: Για τον καθορισμό «Δημοτικών τελών, φόρων, εισφορών κλπ», το «Τεχνικό πρόγραμμα του 2011» και «Ένταξη έργων αποχετευτικού – βιολογικού καθαρισμού, στο ΕΠΠΕΡΑΑ.


      
Εργάτες , Εργάτριες , Αγρότες , Μικρομεσαίοι ΕΒΕ, Συνταξιούχοι , Άνεργοι ,

            Την Τετάρτη 23/3 2011, συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Λοκρών, και μεταξύ άλλων, συζήτησε τον καθορισμό  «Δημοτικών τελών, φόρων, εισφορών κλπ», το «Τεχνικό πρόγραμμα του 2011» και «Ένταξη έργων αποχετευτικού – βιολογικού καθαρισμού, στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Τα θέματα  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ  από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ , για τους εξής λόγους 
            
  
α) Δημοτικά τέλη , φόροι, εισφορές κλπ.

            Εμείς θεωρούμε ότι τα λαϊκά στρώματα καταβάλουν υπέρογκους άμεσους και έμμεσους φόρους στο κράτος και γι αυτό πρέπει να χρηματοδοτούνται οι δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή έργων και την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες.
    
            Γι αυτό απαιτήσαμε να καταβληθούν άμεσα προς τους δήμους τα 12 δις τα οποία είναι λεφτά του ελληνικού λαού και παράνομα έχει παρακρατήσει το κράτος, χωρίς να τα παραδώσει στους ΟΤΑ όπως έπρεπε.
   
            Ζητήσαμε να παλέψει ο δήμος για να επιβληθεί 45% φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και τη Εκκλησιαστική περιουσία, να καταργηθεί ο ΦΠΑ, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ , στις δαπάνες για Υγεία και Παιδεία.
   
            Απαιτήσαμε να καταργηθεί κάθε δημοτικό τέλος ή φόρος, σε υγεία , πρόνοια , παιδεία,  αθλητισμό, πολιτισμό, τροφεία βρεφονηπιακών σταθμών, στην καλλιτεχνική παιδεία, δίδακτρα ωδείων κτλ.
   
            Απαιτήσαμε να καταργηθούν οι φόροι ΤΑΠ, ζήθου, μεταβίβασης ακινήτου, «Α’ Κατοικία», διάφορα παράβολα έκδοσης αδειών καταστημάτων κλπ, να καταργηθεί ο φόρος 0,5 – 2 % επί των ακαθάριστων που έχει επιβληθεί στους μικροεπιχειρηματίες, μικρά ξενοδοχεία, να καταργηθεί το τέλος βοσκής  στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους. Να παραμείνει το τέλος 5% στα κέντρα πολυτελείας, στα ξενοδοχεία 4-5 αστέρων όπου υπάρχουν.
 
            Προτείναμε να απαλλαχθούν από τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού, τα ΑΜΕΑ, οι πολύτεκνες , ο μονογενϊκές οικογένειες, οι άνεργοι , οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Να μειωθούν για τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα , των οποίων το εισόδημα δεν ξεπερνά τα 40000€.
    
            Επίσης να μειωθούν τα τέλη ύδρευσης , τα τέλη κοινόχρηστων χώρων (πλατεία, πεζοδρόμια) , για να ανασάνουν τα μικρομάγαζα.
    
            Προτείναμε να αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας , φωτισμού  σε τράπεζες , εμπορικά κέντρα, μεγάλα σουπερμάρκετ, μεγάλα εργοστάσια. Να αυξηθούν τα τέλη διαφήμισης, λατομείων, μεταλλίων, ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων σε εμπορικούς και βιομηχανικούς ομίλους. Να διατηρηθούν οι εισφορές από ιχθυοκαλλιέργειες, πάγια αναλογικά μισθώματα λατομείων και μεταλλείων.
    
   
β)  Τεχνικό πρόγραμμα      

Τονίσαμε ότι για τα μεγάλα οξυμένα χρόνια λαϊκά προβλήματα στις υποδομές (σχέδιο πόλης, διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης, αποχετευτικά, αντιπλημμυρικά, υδρευτικά , αρδευτικά έργα, διαχείριση απορριμμάτων) που η έλλειψη τους δυσκολεύει τη ζωή μας , έχουν ευθύνες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ , οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι , που υπηρέτησαν και υπηρετούν τις επιλογές των κυβερνήσεων αυτών, που δεν πάλεψαν για να λυθούν αυτά τα προβλήματα.
       
            Επειδή λοιπόν το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 κινείται στις ίδιες λογικές, είναι προσαρμοσμένο στο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος περικόπτει χρηματοδοτήσεις για τα έργα που θα λύσουν προβλήματα του λαού, καταψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.
   
  
γ) Ένταξη έργων βιολογικού καθαρισμού ΕΠΠΕΡΑΑ.

            Ένα σοβαρό οξυμένο λαϊκό πρόβλημα το οποίο έπρεπε να λυθεί πριν πολλά χρόνια στο δήμο Λοκρών. Ο βιολογικός σταθμός Αταλάντης, δεν λειτούργησε ποτέ (χάθηκαν τα μηχανήματα), με μεγάλες πολιτικές ευθύνες , που βαρύνουν τις κυβερνήσεις, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια του πρώην δήμου Αταλάντης. Λειτουργεί ο βιολογικός Μαλεσίνας, ο οποίος χρίζει μεγάλων τεχνικών παρεμβάσεων, ενώ στις ενότητες πρώην δήμων Δαφνουσιών και Οπουντίων, δεν υπάρχει κανένα έργο.
  
            Η πρόταση της πλειοψηφίας του δήμου ήταν να λειτουργήσει ένα βιολογικός , για Αταλάντη , Λιβανάτα, Αρκίτσα και ένας για το Μαρτίνο. Ειπώθηκε από την πλειοψηφία ότι τα έργα αυτά πρέπει να γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί ο δήμος να δανειστεί από τράπεζες.
   
          Την πρόταση αυτή την καταψηφίσαμε γιατί είναι αποσπασματική, εξαιρεί τα χωριά Έξαρχο, Καλαπόδι , Κυρτώνη , Κυπαρίσσι, Τραγάνα, Μεγαπλάτανο, Γουλέμι , Προσκυνά,  Θεολόγο, Μάζι και Λάρυμνα, γιατί θα φορτωθεί χαράτσια όλος ο λαός του δήμου γιατί δεν θα απολαμβάνουν όλοι οι δημότες τις αναγκαίες παροχές και υπηρεσίες
Εμείς προτείναμε ότι για να λυθεί το πρόβλημα απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός από το κράτος, η όποια χρηματοδότηση χρειαστεί πέραν του προγράμματος, να γίνει μέσα από τον κρατικό προϋπολισγμό χωρίς δανεισμούς. Να σχεδιαστεί συνολικά το πρόγραμμα για όλα τα χωριά του δήμου Λοκρών με επιστημονοτεχνική μελέτη, που εκτός της κατασκευής, του τρόπου λειτουργίας, να συνδυάζεται ενδεχόμενα με έργα πολλαπλής ωφέλειας, με αντιπλημμυρική προστασία , με την περιβαλλοντική προστασία.


           Εργάτες, Εργάτριες, Αγρότες , Μικρομεσαίοι ΕΒΕ, Συνταξιούχοι , Άνεργοι,

            Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πέρα από την ενημέρωση που σας κάνει, σας καλεί να βγάλετε τα συμπεράσματα από τη ζωή σας, να σκεφτείτε ότι δεν μπορεί να συνεχίζονται οι πολιτικές που ρημάζουν τη ζωή σας και να τις αποδέχεστε.
    
        Πρέπει να ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ να αντιδράσετε, να σταματήσετε να πληρώνετε, να απαιτήσετε να μην σας ληστεύουν. Να απαιτήσετε να πληρώνουν αυτοί που έχουν 600δίς € στις ελβετικές τράπεζες, να απαιτήσετε να σταματήσει το κράτος να χορηγεί λεφτά στους κεφαλαιοκράτες, τις τράπεζες, στις πολυεθνικές, στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τους Αμερικάνους, για να σκοτώνουν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του ΙΡΑΚ και της Λιβύης.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου