Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ" είπε και η ΦΘΙΩΤΙΔΑ χθες 1η Μάρτη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Χθες βράδυ στο Σύνταγμα χιλιάδες λαού διαδηλώσαμε την πρόθεση να παλέψουμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας χωρίς καμία διαπραγμάτευση 150 άτομα απ΄ αυτά είμαστε απο την Φθιώτιδα απο τις επιτροπές αγώνα ενάντια στα διόδια.
   



Άρθρο του Αργύρη Αλεξίου,
μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού 
επιτροπών αγώνα ενάντια στα διόδια


Η αποθέωση της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης που μας περικυκλώνει, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής των ανθρώπων.
Η όξυνση της κρίσης και η πτώση των ποσοστών κέρδους έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους.

Το κράτος με την τωρινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου έχει αναλάβει τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτή της προσπάθειας , ζούμε μια κοινοβουλευτική δικτατορία της Ελληνικής Δημοκρατίας της Μπανανίας, που βάζει αστυνομικούς να εισπράττουν για λογαριασμό των εργολάβων και καταργεί με αντισυνταγματικούς νόμους τις αποφάσεις της πολεοδομίας. Καθήκον κάθε πολίτη είναι να ανατρέψει τη χούντα. Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. . Ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία.
Μεγάλα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και τα κάθε λογής παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για το καλό της «πατρίδας», για το μέλλον μας και για εχθές , για την μεγάλη μας αυτή συγκέντρωση ,ούτε πρίν ,ούτε μετά ,ούτε λέξη.ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ. ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ 5ΠΛΑΣΙΑ?αυτά που ΕΛΕΓΧΕΙ?? ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ? που πως ειναι ανεξάρτητος ΑΦΟΎ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ? Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει.
Όπως από το ΄75 και μετά στην ίδια πολιτική γραμμή εταιρίες και πολιτικό προσωπικό τρώνε με «χρυσά κουτάλια», έτσι και τώρα για να μην χάσουν το «φαί και τα κουτάλια», επιστρατεύονται νέα επιχειρήματα για να πειστούν οι «ιθαγενείς». Κάθε αντίσταση είναι ανεπίτρεπτη «μην μιλάς μην γελάς κινδυνεύει η Ελλάς» λέει κυβέρνηση , ΝΔ , ΛΑΟΣ και άλλοι πρόθυμοι.
Απέναντι σε αυτή την λογική που μας έχει φτάσει στην σημερινή κατάσταση όλοι εμείς, η εργαζόμενη πλειοψηφία, αντιτάσσουμε μια άλλη λογική, αυτή της μάχης για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας δεν πουλιούνται, δεν παζαρεύονται.

Η κρίση τους τώρα δεν μπορεί να περάσει από πάνω μας όπως πέρασε η «ανάπτυξη» τους το προηγούμενο διάστημα. Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι μειώσεις των μισθών, το ασφαλιστικό είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που έρχονται αν δεν τους ανατρέψουμε τώρα! Ο αγώνας θα είναι διαρκής μέχρι τη νίκη του λαού που θα γίνει αφέντης στο τόπο του, μαυρίζοντας τους "Μαυρογιαλούρους " ανεξαρτήτου κόμματος ,γιατί και τα κόμματα ανήκουν στούς πολίτες και όχι στους αρχηγούς και προέδρους των κομμάτων.

Το Σύνταγμα χθές βράδυ αποτέλεσε την αφετηρία για το άπλωμα και το δυνάμωμα ενός μεγάλου λαϊκού κινήματος ρήξης και ανατροπής που ξεκίνησε απο τα διόδια,ακομμάτιστο και ακαπέλωτο ,μα εντονα πολιτικοποιημένο. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους! Οργανωνόμαστε. Οργανώνουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ" -"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου