Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ                                         Λαμία   8-2-2011
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                 Αρ. Πρωτ.  73
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                  
Πλατεία Διάκου 1  
ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ                                     ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Τηλ. - Fax 2231028807                                  ΕΛΜΕ Περιφέρειας
Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr                                           
Email : elmelami@otenet.gr 
& elmefth@gmail.com                      

Τη φετινή σχολική χρονιά και η δημόσια εκπαίδευση πλήττεται από περικοπές δαπανών ταυτόχρονα με τη μείωση του εισοδήματος όλων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα επιβάλλεται από την εξουσία η ριζική ανατροπή εις βάρος όλων των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Επιβολή, απαγορεύσεις και τρομοκρατία έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ στο παρόν και το μέλλον που επιφυλάσσουν τόσο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους όσο και στη επόμενη γενιά εργαζομένων.
   
Στην εκπαίδευση είδαμε μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων (θέρμανση, συντήρηση, εξοπλισμός κτλ), πάγωμα στις κατασκευές νέων κτιριακών υποδομών, αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης που αφορούσε στους προερχόμενους από χαμηλά εισοδήματα μαθητές, ελαχιστοποίηση των προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών και ταυτόχρονα με τις αλλαγές τόσο στο νομοθετικό πλαίσιο όσο και στη διοικητική δομή της εκπαίδευσης έρχονται και οι συγχωνεύσεις -καταργήσεις σχολικών μονάδων. Και τα περισσότερα με τραβηγμένη την κουρτίνα ώστε να μην μαθαίνουν τι τους μέλλει αυτοί που τους αφορούν τα σχέδια που τα μαγειρεία, κυβερνητικά ή τοπικά, απεργάζονται. Η μετακίνηση σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα, η ερήμωση των χωριών, η σχολική διαρροή κυρίως από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων, σχολεία ΜΑΜΟΥΘ της περασμένης δεκαετίας, με μαθητές να «τσουβαλιάζονται» όπως «τον παλιό καλό καιρό» (!), εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε τέτοια σχολεία και με την οργανική τους θέση να κινδυνεύει. Η κυβέρνηση προκρίνει το «φθηνό δημόσιο σχολείο» έρμαιο στα χέρια της αγοράς και των ιδιωτών για να αλωνίζουν στην εκπαίδευση.
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού από την ΟΛΜΕ (3ωρη στάση εργασίας) διοργανώνει την Πέμπτη 10/2, στις 13:00 συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή και  συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη. Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να συναντηθούμε και να απαιτήσουμε όλοι μαζί δυναμικά να σταματήσουν τα αισχρά σενάρια για την εκπαίδευση. Στην κατεύθυνση αυτή θα γίνει προσπάθεια συντονισμού και κοινής πορείας και με τις άλλες ΕΛΜΕ της περιφέρειας
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας θα συναντηθεί και με όλους τους νέους δημάρχους της περιοχής μας, ώστε να μην συναινέσουν στα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες των. 


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΚΑΝΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   

13 σχόλια:

  1. ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ NΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ????? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ?????
    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΛΟΚΡΙΔΑΣ Η" ΒΟΙΩΤΙΑΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kύριοι του Lokris news σας παρακαλούμε πάρα πολύ μπορείτε να μας ενημερώσετε που βρήκατε αυτό τον χάρτη; Είμαι 56 χρονών και στην ζωή μου δεν έπεσε στην αντίληψή μου χάρτης χωρίς το Μαρτίνο. Δημιουργούμε κάποιο πρόβλημα εν αγνοία μας;
    Α.Κ.ΚΟΥΡΟΣ
    Τα στοιχεία μου στο http://www.martino.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα της ανάρτησης ΔΕΝ είναι τα χωριά της Φθιώτιδας, ούτε ο τόπος διαμονής του γραμματέα.

    Ο χάρτης απεικονείζει τη Φθιώτιδα και δεν συμπεριλαμβάνει όλα τα χωριά.

    Σκοπό έχει την προβολή της Φθιώτιδας γενικότερα και όχι των χωριών και των κοινοτήτων της.

    Ο χάρτης σίγουρα δεν έχει δημιουργηθεί από εμάς. Είναι ένας από τους πολλούς που κυκλοφορούν σε διάφορες ιστοσελίδες.

    Πάντως γνώμη μας είναι πως η απαίτηση να είναι το Μαρτίνο σε όλους τους χάρτες δεν είναι και ο πιο κατάλληλος τρόπος προβολής του τόπου σας.

    Η συμπεριφορά σας και η απαίτηση σας θυμίζει μάλλον κάποιους "εθνικιστές" που παραπονούνται για λάθη χαρτών και τα χαρακτηρίζουν ως εσκεμένες κακόβουλες αλυτρωτικές πράξεις.

    Ενας τόπος όμως προβάλεται μόνο μέσα από τη δημιουργικότητα και τα επιτευματα των κατοίκων του και όχι από την ματαιόδοξη προβολή του σε χάρτες.

    Π.χ. τα Καμένα Βούρλα δεν είναι γνώστα σε όλο τον κόσμο διότι τα προβάλουν στους χάρτες. Είναι γνωστά για όσα προσφέρουν και για όσα έχουν επιτύχει οι κατοικοί τους με την νοοτροπία και την δημιουργικότητα που τους διακρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ....

    Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ...ΚΥΡΤΩΝΗ, ΓΟΛΕΜΙ, ΤΡΑΓΑΝΑ, ΚΑΛΑΠΟΔΙ...ΚΤΛ...

    ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ" ΜΑΡΤΙΝΟ!!! ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ!!!

    ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΟΙΤΑΖΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: "ΜΑΡΤΙΝΟ ΛΟΡΙΔΑΣ"... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ!!!

    ΒΙΤΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/Η LOKRIS NEWS ..
    Ο τίτλος μου θυμίζει την δεκαετία του 70 τότε που οι εταιρείες έβαζαν ένα ex (syrtex-stromatex) τώρα βάζουμε το news και άρα πουλάμε είδηση. “πιασάρικος” τίτλος .
    Νοιώθω ότι αδειάζεις όλο το σώψυχό σου όταν απαντάς στον Α.Κ. ΚΟΥΡΟ.
    Μάλλον Θέλετε να κάνετε τον ΡΟΜΠΕΝ με σκοπό και την παρουσία μωροφιλόδοξων τοπικών παραγοντίσκων που με την συμπαράσταση πολιτικά νάνων κακής ποιότητας, επιβάλλουν την προβολή τους προκειμένου να επιβιώνουν πολιτικά και κοινωνικά.
    Σκοπό έχει την προβολή της Φθιώτιδας γενικότερα και όχι των χωριών και των κοινοτήτων της.

    Που πάτε ορέ κλεφτόπουλα.

    Θωρακίζεστε πίσω από μια οθόνη και έχετε την ψευδαίσθηση ότι επικοινωνείτε Προστατεύεστε γιατί δε βλέπετε αυτόν που μιλάτε ούτε πως τον επηρεάζετε

    Πάντως γνώμη μας είναι πως η απαίτηση να είναι το Μαρτίνο σε όλους τους χάρτες δεν είναι και ο πιο κατάλληλος τρόπος προβολής του τόπου σας.

    Όταν το τίποτα γίνεται κάτι
    Επειγόντως κάθαρση …νοοτροπίας ! Γνωρίζετε ενδόμυχα όλοι, ότι η πράξη να μην αφήνω κανέναν να ενεργεί εις βάρος ενός χωριού και των συμπολιτών μας είναι πράξη ευπρέπειας , πράξη που δίνει μήνυμα στους νέους ότι μπαίνουν οι βάσεις για να συνεχίσουν και που καταδικάζουν τον ξύλινο πολιτικό λόγο και τους καρεκλοκένταυρους που επιθυμούν πράξεις κενού περιεχομένου και όχι ουσίας .
    Ενας τόπος όμως προβάλεται μόνο μέσα από τη δημιουργικότητα και τα επιτευματα των κατοίκων του και όχι από την ματαιόδοξη προβολή του σε χάρτες.
    Π.χ. τα Καμένα Βούρλα δεν είναι γνώστα σε όλο τον κόσμο διότι τα προβάλουν στους χάρτες. Είναι γνωστά για όσα προσφέρουν και για όσα έχουν επιτύχει οι κατοικοί τους με την νοοτροπία και την δημιουργικότητα που τους διακρίνει.
    Οδηγός για σωστή κοινωνική αντιπαλότητα
    Θυμάμαι πόσο πάσχιζε μια καθηγήτρια που είχαμε στο σχολείο να μας κάνει να καταλάβουμε την διαφορά ανάμεσα στο καταφέρνω και στο πετυχαίνω. Το καραγκιοζιλίκι, λοιπόν, ήταν αναμενόμενο. Και επειδή θέλω να ικανοποιηθούν και οι φίλοι που διαφωνούν με τον ειρωνικό και απαξιωτικο τρόπο περιγραφής, θα το σοβαρέψουμε.
    Η συμπεριφορά σας και η απαίτηση σας θυμίζει μάλλον κάποιους "εθνικιστές" που παραπονούνται για λάθη χαρτών και τα χαρακτηρίζουν ως εσκεμένες κακόβουλες αλυτρωτικές πράξεις.

    Σε όλο το γραπτό σου έδειξες ότι μπορείς να κολλάς ταμπέλες. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν δίπλα τους ανόητους για να μοιάζουν οι ίδιοι διάνοιες. Θέλουν τους χειρότερους για να μοιάζουν οι ίδιοι κορυφές.
    Και εδώ, βέβαια, αυτό που κυρίως «οικοδομεί» και «επιπλώνει» τη διαφορά είναι ότι είστε Τζάμπα μάγκες και καραμπουζουκλήδες!!!
    Το βρίσκω φθηνό.
    Φθηνός φθόνος. Δηλητήριο για την ψυχή.

    Δείξε μου τη «σκιά σου» να σου πω, ποιος αληθινά είσαι!
    Χρησιμοποιείτε το blog όπως οι μεθυσμένοι τους φανοστάτες• Όχι για να φωτιστούν, αλλά για να στηριχθούν .
    Όταν βάζεις εισαγωγικά για να ειρωνευτείς τους άλλους, όχι μόνο δεν επιδιώκεις το διάλογο, αλλά προφανώς έχεις και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου.
    Μήπως ζηλεύεις τις μεσημεριανές εκπομπές η μήπως πρέπει να σε προσλάβει η espresso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΞΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ BLOGS ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ???

    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ... ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. apo ola ta problhmata poy exoyme sto matrino sto neo dhmo kai sthn ellada o xarths se ena blog einai to megalhtero? ola ta alla einai teleia? ayta saw apasxoloyn shmera me ola ayta poy shmbainoyn gyro mas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ.......
    ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΠΙΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΕ ΔΗΘΕΝ "ΑΥΤΟΚΛΗΤΕ" ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΡΟΥ, ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ, ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΙΑ....

    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙ...

    ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΟΥΤΕ ΓΥΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΖΑΜΠΑ...

    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...

    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ... ΚΑΤΑΛΑΒΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. LOKRIS NEWS


    Η επικοινωνία είναι όρος που δηλώνει ενεργητική πνευματική διαδικασία που έχει σχέση με κάθε γνώση, εμπειρία, πληροφορία, μήνυμα που μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων.
    Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν είναι του χαρακτήρα μου. Αναγκάζομαι όμως όταν πρέπει να προστατέψω τον τόπο μου απέναντι σε καταστάσεις που θα επιβουλευθούν όσα με κόπο δημιούργησαν και μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας.
    Το 1840 συγχωνεύτηκαν οι Δήμοι Μαρτίνου και Άνω Λάρυμνας με έδρα το Μαρτίνο. Ο Δήμος είχε τα χωριά : Μαρτίνο, Προσκυνά, Λούτσι, Παύλο, Ράδο, Μάζι, Μαλεσίνα και Καλύβια Αταλάντης.
    Το 1857 έδρα του Δήμου ο Προσκυνάς και το 1872 ξανά το Μαρτίνο έως το 1911 με τα χωριά Μαρτίνο, Προσκυνάς, Μάζι, Μαλεσίνα, Παύλο, Ράδο. Και από το 1912 και μετά είχε τα χωριά Μαρτίνο Λάρυμνα, Λούτσι, Μάζι, Μαλεσίνα, Παύλο, Πύργος , Προσκυνάς, Τραγάνα, Τσούκα, Έρημα Καλύβια, Ράδο και Άγιο Νικόλαο (το μικρό νησάκι στη Λάρυμνα).
    Το Μαρτίνο έχει εξοικειωθεί με τις συνενώσεις και δεν εκφράζει τοπικιστικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις.
    Τα περισσότερα χωριά της Λοκρίδας κει ιστορία έχουν και έχουν υπάρξει καφαλοχώρια.
    Η λέξη σεβασμός θα πρέπει να υπερέχει από τα αισθήματα αλαζονείας.
    Σαν πολίτης του Μαρτίνου αλλά και σαν άνθρωπος όσο περνά απ’το χέρι μου δεν θα επιτρέψω τον υποβιβασμό της κωμόπολης του Μαρτίνου.
    Όσο για τα Καμένα Βούρλα, προσθέτω εγώ Άγιο Κωνσταντίνο, Θεολόγο κ.λ.π. το πως είναι γνωστά εγώ δεν θα προσπαθήσω να σας μάθω, χάνω την ώρα μου και σας
    ενοχλώ.

    Τίποτε άλλο . Σας ευχαριστώ.

    Α. Κ. ΚΟΥΡΟΣ

    Υ.Γ. Οι ημιμαθείς χρησιμοποιούν λέξεις τύπου «Εθνικιστές»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Αριστείδη,

    Οσό αφορά την απάντηση στο σχόλιο σας από το LokrisNews, σκοπός μας δεν ήταν να σας προσβάλουμε με κανέναν τρόπο, ούτε βεβαίως να σας ειρωνευτούμε και σας ζητουμε συγνώμη εαν άθελα μας το κάναμε.

    Οι παρατηρησεις μας -που κακώς παρεξηγήσατε- πρεπει να ξέρετε ότι ήταν ειλικρινά καλοπροαίρετες. Όπως καλοπροαίρετη και χωρίς "σκοτεινούς σκοπούς" ήταν και η ανάρτηση του χάρτη που τόσο -που κατα την αποψη μας αδίκως- σας έθιξε.

    Η χρήση της λέξης "εθνικιστές" από μερούς μας δεν είχε σκοπό να ταυτήσει εσας με κάθε είδους εθνικισμό. Αντίθετα χρησιμοποιήθηκε με τρόπο παραβολικό.

    Τέλος πάντων πιστεύουμε πως δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε μία παρεξήγηση την οποία κάποιοι τρίτοι είδαν σαν ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλευτούν για βγαλουν τα δικά τους απωθημένα.

    Εμείς άλλωστε υπερασπιστές δεν χρειαζόμαστε.

    Λυπουμαστε πραγματικά για την παρεξήγη που δημιουργήθηκε (Ίσως λόγω της χρήσης διαφορετικής "γλώσσας")και άσχετα με το τι πιστεύτε για μας (αν είμαστε ημιμαθείς κτλ) πραγματικά λυπούμαστε για την ανόητη αυτή παρεξήση.

    Σας Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριοι του Lokris News στην ιστοσελίδα σας λέτε:

    ''Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε λογοκρισία στα κείμενα και ούτε να πούμε σε κάθε έναν τι θα γράψει και ποια είναι η άποψη του. Αυτά τα κρίνουν οι αναγνώστες μας.
    Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε αντίλογο στις απόψεις ή την πίστη κανενός.''

    Παρά ταύτα υπερβήκατε τους κανόνες που εσείς οι ίδιοι έχετε θέσει και χαρακτηρίσατε ''εθνικιστή'' κάποιον που αν μη τι άλλο νοιάζεται τόσο πολύ για τον τόπο του που ακόμα και όταν δεν βλέπει το όνομα του χωριού του σε κάποιον χάρτη πληγώνεται.
    Αν κάποιος από εσάς έβλεπε σε μια ταμπέλα του χωριού του ή σε έναν χάρτη την επιγραφή Κομμένα Βούρλα αντί για Καμένα Βούρλα δεν θα στεναχωριόταν δεν θα προσπαθούσε να διορθώσει το λάθος?

    Παρακαλώ πολύ να προσέχεται πώς απευθύνεστε στους αναγνώστες που φιλοξενείται στο site σας και να φροντίσετε να ενημερωθείτε για το ποιο ήταν και είναι το Μαρτίνο από την ιστοσελίδα μας martino.gr που με τόσο κόπο και σεβασμό έχουν επιμεληθεί και ενημερώνουν σπουδαίοι νέοι επιστήμονες αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία με μπροστάρη τον Κο Αριστείδη Κούρο.


    ΑΜ

    *Aναδημοσίευση από το: LOKRIS NEWS +: Ποιοι είμαστε - Τι επιδιώκουμε http://lokrisnews.blogspot.com/p/blog-page_19.html#ixzz1DqwzWoWG σας λέτε:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1) ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ) ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ.

    2) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ "ΚΟΠΕΙ" ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ BLOGGER ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

    3) ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ.

    4) ΔΕΝ ΦΙΜΩΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.

    5) ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ κ ΚΟΥΡΟ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΡΙΤΟΥΣ. Ο κ. ΚΟΥΡΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    6) ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ, Η ΣΕΛΙΔΑ martino.gr (ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ) ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου