Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ν. Λιόλιος "κατά πάντων" για τα σκουπίδια .Τα πρώτα προβλήματα του δήμου Λοκρών και προσλήψεις.

 
 
*[Του ΑΡΓΥΡΗ ΑΛΕΞΙΟΥ - Aπό dimoslokron]
 
 
Ευθύνες σε όσους έπρεπε να κινητοποιηθούν και δεν το έκαναν προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο σύνολο των δήμων της Στερεάς επιρρίπτει ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, μετά την πρόσφατη άρνηση της Λιβαδειάς να δεχτεί τα σκουπίδια της Λοκρίδας. Τονίζει ότι έχει βρεθεί ήδη προσωρινή λύση και αναζητείται μόνιμη. Διατυπώνει όμως και την απορία παράλληλα, γιατί οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο μάλιστα επισύρει και τσουχτερά πρόστιμα για τους δήμους.
 
Ο νέος δήμος έχει ελλείψεις σε προσωπικό και σε οχήματα. Για την κάλυψη των ελλειψεων αυτών θα προσλάβει περίπου 15 άτομα με σύμβαση 8 και 2μηνών άμεσα και καλεί τους δημότες να κάνουν αιτήσεις.
 
Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ηλεκτρολόγοι που λείπουν στον νέο δήμο Λοκρών και υδραυλικοί γι αυτό από αυτούς που θα πάρει με οχτάμηνες συμβάσεις θα προτιμήσει όσους εχουν τις παραπάνω ειδικότητες και θα προσληφθούν σαν εργάτες των ειδικοτήτων τους.
 
Για τα σκουπίδια ο δήμος θα προσπαθήσει σε πρώτο στάδιο να δημιουργήσει εναν σταθμό μεταφόρτωσης και δεματοποιήσης ,ώστε να κλείσουν άμεσα οι ΧΑΔΑ του δήμου ,όπως αυτός του "καθρέπτη" Αρκίτσας που έγινε σε ένα σημείο ,παγκοσμίου ενδιαφέροντος , απο γεωλογικής άποψης.
 
Εγκύκλιο για την πρόσληψη συμβούλων και λοιπού προσωπικού «ειδικών θέσεων» από τους νέους αιρετούς περιφερειάρχες και τους δημάρχους έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι έχουν δικαίωμα πρόσληψης τεσσάρων ειδικών συμβούλων και οι αντιπεριφερειάρχες ενός. Για την κάλυψη των θέσεων μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες ή να αποσπασθούν εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Η θητεία των συμβούλων διαρκεί όσο η θητεία των περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων.
 
Η πρόσληψη ειδικών συμβούλων θα πρέπει να γνωστοποιείται, μέσω του Τύπου. Αν ο σύμβουλος είναι δικηγόρος ή μηχανικοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, θα ισχύει ασυμβίβαστο και θα πρέπει να αναστείλει την επαγγελματική του δραστηριότητα.
 
 
Δήμοι
 
Στους δήμους που είναι πρωτεύουσες νομών ή έχουν πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους προβλέπεται η πρόσληψη ιδιαίτερου γραμματέα, μετακλητού υπαλλήλου με θητεία που θα διαρκεί όσο η θητεία του δημάρχου. Επίσης οι δήμαρχοι θα μπορούν να προσλαμβάνουν γενικό γραμματέα, ειδικούς συμβούλους, ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες, με τις ίδιες προϋποθέσεις και τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν και για τις περιφέρειες.
 
Αρρυθμίες στη λειτουργία των υπηρεσιών δήμων και περιφερειών, δημιουργεί η εφαρμογή του Καλλικράτη ο οποίος δοκιμάζεται ήδη στην πράξη. Οι υπηρεσίες που μεταφέρθηκαν από τις νομαρχίες στις περιφέρειες και τους δήμους δεν έχουν βρει ακόμη το βηματισμό τους.
 
Το πρόβλημα που παρατηρήθηκε σε αρκετές από αυτές τη Δευτέρα 10/1 με την έλλειψη σφραγίδων, αντιμετωπίστηκε αλλά οι προιστάμενοι εξακολουθούν να μην έχουν προς το παρόν δικαίωμα υπογραφής, δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων. Παράλληλα αρκετοί εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες αμείβονται χωρίς ακόμη να έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους αφού κανείς δεν τους ενημέρωσε για τη νέα θέση τους και τα καθήκοντα που θα έχουν. 
 
Κάθε αρχή και δύσκολη υποστηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θωμάς Στάικος, που εκτιμά ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα και θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές. Σπεύδει να διευκρινίσει πως δεν υπήρχε τρόπος να προληφθούν τα προβλήματα αφού ο "Καλλικράτης" δημιούργησε νέες καταστάσεις χωρίς να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχως ακομη ουτε ολες οι σφραγιδες υπαρχουν και ουτε οι υπηρεσιες λειτουργουν.Πρεπει να γινουν προσληψεις στο Δημο ή να προσληφθουν ολοι οι ειδικοι συνεργάτες του δημάρχου με αξιοκρατία και οχι επειδή τον ψήφισαν . Εχουμε πολλους επιστημονες και νεοι αρκετοι απο αυτους ,καλο θα ειναι αν θελει ο νεος δήμαρχος να παει μπροστα και να αλλαξει πορεία να παρει επιστήμονες νεους αλλα και εμπειρους εστω για τα τρια αυτα χρονια που μενουν.Οχι απλα να καλυψουμε την θεση με ψηφοφορους αλλα με άξιους ...που μπορει να ειναι και ψηφοφόροι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ...

    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Ο κ. ΛΙΟΛΙΟΣ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου