Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Χατζημαρκάκης: "Αιτήματα για αποχώρηση της Ελλάδας από το Σύμφωνο του Σένγκεν είναι αντιευρωπαϊκά και ανάξια σχολιασμού"


"Αιτήματα για αποχώρηση της Ελλάδας από το Σύμφωνο του Σένγκεν είναι αντιευρωπαϊκά και ανάξια σχολιασμού" δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Γκίντερ Κρινγκς, αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU (μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο αξίζει να σημειώσουμε πως ανήκει και η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά). 

Ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Γκίντερ Κρινγκς είπε ακόμη πως "Η δήλωση δεν αρμόζει σε ένα μεγάλο κόμμα όπως τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση. Η αποχώρηση από το χώρο του Σένγκεν δεν λύνει το μείζον πρόβλημα των προσφύγων, το οποίο στην ουσία είναιευρωπαϊκό. Οι Έλληνες δεν μπορούν μακροπρόθεσμα να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την εκτεταμένη ροή προσφύγων προς την Ευρώπη. Η ροή των προσφύγων μπορεί να λυθεί μόνο από κοινού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τη διαχείρηση αυτού του ζητήματος. Η δράση του Frontex πρέπει να είναι ποιό αποδοτική, ιδιαίτερα στα ελληνικά σύνορα. Παράλληλα η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της σε αυτό το πεδίο και καλείται να λάβει κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. ανέφερε ακόμη πως

Επίσης είναι ανάγκη να επανεξεταστεί η Σύμβaση του Δουβλίνου, η οποία προβλέπει την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στην χώρα εισόδου τους όπου και πρέπει να υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου. Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα φόρμουλα κατανομής προσφύγων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο τότε θα δοθεί ανάσα στις χώρες που πλείττονται από τό πρόβλημα της μεγάλης ροής προσφύγων". 
 
Αναμένουμε βεβαίως και κάποια δήλωση από την Νέα Δημοκρατία για θέμα και κάποιες διευκρινίσεις για το αν ως μέλος του ΕΛΚ συμμερίζεται την σχετική πρόταση του "αδελφού" κόμματος CDU.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου